ANP - recensie Granida, P.C. Hooft - Barenda Grutterdink, maart 2009

“In deze Granida wordt volgens de club de muziek in ere hersteld en uitgevoerd door hoog gekwalificeerde zangers en specialisten op het gebied van de oude muziek.”

BN/De Stem - recensie Weense Operette - Monique Meeuwisse, april 2008

“In Hore ich Zigeunergeigen van Emmerich Kalman liet Tamar Niamut haar eigen warme temperament met vaste, heldere stem gelden…”

Brabants Dagblad - Johannes Passion - Rene van Peer, april 2006

“De aria's van sopraan Tamar Niamut klonken alsof ze recht uit het diepst van de ziel kwamen.”

Brabants Dagblad - Liedertafel Waalwijk - Harrie van Oudheusden, december 2007

“Een schitterende aria van sopraan Tamar Niamut uit de opera 'La Forza del Destino' van Verdi oogstte veel bijval.”

Brabants Dagblad - Liedertafel Waalwijk - Harrie van Oudheusden, december 2007

“...zeer fraaie solo gezongen door sopraan Tamar Niamut…”

Brabants Dagblad - recensie Dido en Aeneas - Mark van de Voort, december 2008

“Ster van de avond was sopraan Tamar Niamut die als Dido haar hele dramatische gewicht in de schaal legde.”

Dagblad van het Noorden - recensie Alexander’s Feast, Händel - Paul Herruer, november 2007

“...een veelbelovend talent…”

De Groene Amsterdammer - ‘Beste opera van 2013’ - Max Arian, 24-12-2013

“Nog mooier vond ik Maria Nuñez, gebaseerd op het ware verhaal van een katholiek geworden joods meisje dat in de zeventiende eeuw vanuit Portugal naar Amsterdam vlucht.”

De Stentor - recensie Paleisconcerten het Loo, Stabat Mater - René de Cocq, maart 2014

"De stemmen van Tania Kross en Tamar Niamut kleurden goed met elkaar en gaven de haast magische duetjes in dit werk het volle pond"

Place de l’Opera - recensie Granida, P.C. Hooft - Jordi Kooiman, april 2009

“Tamar Niamut klonk als een overtuigend herderinnetje…”

Theaterkrant - recensie Maria Nuñez - Max Arian februari 2013

“Een of meer weken in het Amsterdamse Compagnietheater, waar de voorstelling prachtig uitkomt, gun ik deze Amsterdamse kennismaking met de beeldschone Maria Nuñez van harte.”

Theatermaker - Terugblik opera 2012-2013 - september 2013

Maria Nuñez, een mooie en actuele muziektheaterproductie”

Theaterparadijs - recensie Maria Nuñez - Andy Doornhein, februari 2013

“Maria Nuñez de musical is een productie die eens dwars tegen de gevestigde orde in gaat. Geen groot commercieel spektakel, maar een mooie bijzondere voorstelling.”

Theaterparadijs - recensie Maria Nuñez - Andy Doornhein, februari 2013

“Maria Nuñez wordt gespeeld door de klassiek geschoolde Tamar Niamut. En hier hebben we direct al één factor waarom ik dit een musical voor gevorderden wil noemen.”

Geef eens een zangles kado!

Al op hele jonge leeftijd kwam ik erachter dat zingen mijn grote passie is. Tijdens mijn conservatoriumstudie merkte ik dat ik het ook fantastisch vind om met mensen te werken. Voor mij was het dan ook een logische stap om deze twee passies te combineren. Met twee docerende ouders zit het lesgeven mij echt in het bloed. Het geeft ongelooflijk veel voldoening en energie om mensen op elk niveau en van elke leeftijd te coachen en naar een hoger plan te brengen.

Ik heb een privé-praktijk, waarbij mijn jongste leerling 10 jaar is: een muzikaal meisje met een prachtstem! Zij heeft het syndroom van Asperger en het is bijzonder om haar helemaal los te zien komen zodra we met de zangles beginnen. Ik vind het heel erg mooi om daaraan te mogen meewerken en om te zien wat het effect van muziek kan zijn. Verder heb ik veel middelbare scholieren en studenten op les. Ook volwassenen komen naar mijn praktijk. Daarnaast geef ik coaching aan diverse koren. Kortom, allemaal verschillende mensen, die elk hun eigen repertoire zingen, van pop tot klassiek. Ieder van hen met een eigen stem en zangniveau. Dat maakt het lesgeven zo interessant!'


Wil je jouw eigen stem ontdekken en je stem laten klinken zoals jij dat wilt? Dan gaan we samen op zoek naar het repertoire wat bij jou past. Heb je behoefte aan een zangcoach bij de voorbereiding van een optreden of een auditie, of wil je gewoon genieten van deze fantastische hobby? Staat jouw werk synoniem voor veel praten en is een gezond stemgebruik jouw wens? Neem dan contact op voor een proefles en we maken een afspraak!

In de les werken we aan techniek en krijg je tips over een goede adem, houding, tekstinterpretatie, articulatie, podiumpresentatie en improvisatie. Ik geef les in allerlei stijlen, zoals pop, musical, klassiek, rock, jazz en wereldmuziek. Privé-les, les in groepsverband, stemvorming aan koren en een workshop op maat behoren tot de mogelijkheden.

Naast het werk in mijn privé-praktijk ben ik als coach verbonden aan Stichting Kytopia (Kyteman). Daar begeleid ik samen met Mathijn den Duijf talent dat zelf muziek componeert. Bovendien ben ik werkzaam bij Stichting Popsport. Daar coach ik onder meer rockband Staalmeesters, The Syrens, saxofonist en componist Koos Zuilhof en zangeres en theatermaakster Natalie Salek.

Bij YO! Opera gaf ik vele workshops aan middelbare scholieren, waaronder op het Globe-College (VMBO, Kanaleneiland Utrecht). In de documentaire ‘Toonladders en Tweedeklassers’ krijg je een indruk van de eerste serie workshops. Deze documentaire werd uitgezonden bij het Uur van de Wolf (NTR) en was tevens de openingsfilm op het Filmfestival 2009. Op het Yo! Festival in 2009 voerden we als slot een opera uit met de leerlingen van het Globe-College. Een fantastische ervaring die ik mijn hele leven mee zal nemen.